nutricionizam

Kako možemo da pomognemo

Cryo-Center My Beauty nudi klijentima priliku da se konsultuju sa stručnim nutricionistom, koji će pružiti sva potrebna uputstva kako bi dopunili čudesne rezultate tretmana kriolipolize i istovremenog gubitka težine.

nutricionista (2)

Konsultuj nutricionistu

Kriolipoliza je tretman za eliminaciju lokalizovanih masnih naslaga i najdelotvorniji je kod osoba sa normalnim do blago povećanim BMI (Body Mass Index) i lokalizovanim masnim naslagama. Kada je manja do srednja masna naslaga u pitanju, nisu potrebne velike promene u režimu ishrane da bi ostvarili vidljive i zadovoljavajuće rezultate sa malim brojem tretmana.

Osobama koje imaju prekomerni višak kilograma, dakle visok BMI, koji dovodi do velikog procenta masnoće u telu, posebno osobe sa visokim procentom viscelarnih masnoća, savetuje se individualna i profesionalno praćena promena režima ishrane.

Gubitak prekomerne težine zahteva sveobuhvatni pristup. Zdrave navike u ishrani su osnov za održavanje Vašeg novog, zdravog tela.

Zdrav život počinje u kuhinji

Možda ste pokušali da smanjite težinu pre tretmana kriolipolize i zaključili da brzo odustajete, odnosno da ne možete da održite konstantan napredak. Svhatili ste da je teško smanjiti težinu i trajno je održati.

Moguće da bez obzira na to koji metod koristite, nemate zdrave navike da biste došli do željene kilaže a zatim trajno zadržali rezultate. Moguće je i da ste probali tretman kriolipolize a zbog velikog viška kilograma i pogrešne ishrane rezultati nisu mogli da dođu do izražaja.

Ovo nije Vaša krivica. Zapravo, mnogi ljudi nemaju dovoljno znanje o ishrani kako bi podržali sopstveni gubitak težine. Ovo može biti frustrirajuće za svakoga ko gubi težinu putem različitih metoda, a ne može da nađe pravi način da je održi.

Jedan od načina da postignete trajne rezultate je da ponovo razmislite o Vašem pristupu ka dijetama. Mnogi su na teškom putu ka idealnoj figuri iskusili da jednolike dijete (npr.kupus dijeta) i „crash“ dijete (ispod 1200kcal) ne funkcionišu. Ne samo da ste izgubili motivaciju već ste propustili da unosite važne vitamine i minerale što će se loše odraziti na Vaše celokupno zdravlje i psihu. Iskustvom i savetima potrebnim za izgradnju svesti o zdravoj ishrani, možemo Vam pomoći da izgubite težinu i održite zdravlje i lep izgled.

Pravilna ishrana je veliki faktor u potpunoj transformaciji

Kriolipoliza u zavisnosti od debljine masnog sloja eliminiše od 20% do 50% viška masti na tretiranoj regiji, što za klijente znači da mogu da smanje nekoliko konfekcijskih brojeva na jednoj regiji i trajno oblikuju telo*. Masne ćelije koje su uništene, više se ne vraćaju a postižemo trajni efekat preoblikovanja tela. Kod osoba koje nikad nisu imale ravan stomak, možemo da eliminišemo masnu naslagu sa stomaka i da istanjimo struk. Osobama kod kojih se masne naslage nakupljaju na butinama ili nadlakticama možemo putem kriolipolize da smanjimo masti na navedenim delovima tela. Međutim, ukoliko imate preveliku telesnu težinu, savetujemo Vam da se konsultujete sa nutricionistom koji će posebno za Vas izraditi personalizovani plan ishrane koji će Vama dati najbolje i najbrže rezultate. Vaš indvidualni plan je zasnovan na Vašoj trenutnoj kilaži, željenoj kilaži i načinu života (koliko se krećete, spavate, šta volite ili ne volite da jedete, da li pripremate hranu ili se pretežno hranite u restoranima).

Plan ishrane se sastoji od 5 dnevnih obroka i uključuje svih 7 grupa namirnica u određenim procentima, izuzev hrane koja se sastoji od prostih šećera. Ovo Vam omogućava da se osećate sito dok Vaš metabolizam postaje brži i bolji, što je od ključnog značaja za eliminaciju masnih ćelija nakon tretmana kriolipolize.

Kada koristite naše usluge, pored toga što ćete postići željenu kilažu, primetićete nekoliko stvari:
  1. primetićete da izgledate i osećate se bolje, što znači da ostvarujete stvarne, trajne rezultate
  2. imaćete brži i bolji metabolizam
  3. problemi sa varenjem su prošlost
  4. naučićete kako da napravite zdrav izbor u budućnosti
  5. definitivno ćete na vreme biti spremni za letnju sezonu
Učinak kriolipolize je trostruk ako ste na našem planu ishrane. Kriolipoliza je ta koja Vam omogućava da eliminišete masne ćelije na problematičnim regijama. Možda ste jedna od osoba koja tokom dijete gubi masti na pogrešnim delovima tela.

Možda biste želeli da eliminišete „salo na stomaku“, ali u procesu mršavljenja prvo Vam mršaju noge? Kriolipoliza ciljano eliminiše masne naslage na regijama koje se najteže oblikuju.

Ako se i dalje pitate zašto da radite tretman kriolipolize ako ste na promenjenom režimu ishrane ili zašto biste promenili način ishrane ako radite tretman kriolipolize:

Studije su pokazale da je povećanje ili smanjenje težine kod odraslih povezano sa promenom veličine masnih ćelija (adipociti) – koje stvaraju depozite masti u organizmu (one rastu prilikom gojenja ili se smanjuju prilikom mršavljenja).

Deca, s druge strane, prilikom dobijanja težine, povećavaju ukupan broj masnih ćelija u svom telu (one se razmnožavaju). U kombinaciji sa prethodno prikupljenim podacima od dece, dokazano je da se prosečan broj masnih ćelija povećava sve do oko 20te godine života, a zatim ostane relativno konstantan i usko povezan sa indeksom telesne mase (BMI). Istraživači su takođe pregledali 20 gojaznih pojedinaca, koji su podvrgnuti operaciji smanjenja želuca da bi se smanjio unos hrane. Kada su ponovo ispitali ove volontere, dve godine nakon procedure, nisu otkrili da se broj masnih ćelija smanjio: subjekat je i dalje imao više od 80 milijardi masnih ćelija iako je u proseku izgubio 18% svoje težine. Umesto toga, smanjen je sadržaj pojedinačnih masnih ćelija, a ne broj.

Kriolipoliza rešava problem povišenog broja masnih ćelija, tako što uz pomoć savremene tehnologije hlađenja dovodi do apoptoze (prirodne smrti ćelija) dakle, ona ih prirodnim putem eliminiše. Ukoliko osoba nakon tretmana praktikuje nezdrav način ishrane, masne ćelije, koje nisu tretirane, mogu da se povećaju (tako što skladište masti) a efekat kriolipolize se neće videti ili će se povećati masne naslage na netretiranim delovima tela kao što je to poznato nakon liposukcije.

Da li ste zainteresovani za trajni gubitak težine i oblikovanje tela? Bez obzira da li ste već klijent u Cryo-Centru ili ste zainteresovani za naše usluge, želimo da Vam omogućimo pristup oblikovanju tela na sveobuhvatnoj osnovi. Kontaktirajte nas za više informacija.

*u zavisnosti od debljine masnih naslaga i broja potrebnih tretmana

Beachbody program

 

Najčešća pitanja i odgovori

Reč kriolipoliza potiče od starogrčkog nazva “κρύος, kryos” što znači “mraz, led” – “λίπα lipa” što znači “masnoća” a “λύσις lysis” označava “rastvor, rastvaranje”. Kriolipoliza je kozmetički tretman koji se koristi u cilju apsorpcije potkožnog masnog tkiva na željenim delovima tela. Kriolipoliza ili Coolsculpting je trenutno najefikasniji, neinvazivni tretman za trajnu redukciju masnih naslaga.

Studije dokazuju da masne ćelije ne trpe hladnoću i da u poređenju sa ostalim tkivom znatno brže reaguju na hlađenje. Ovu činjenicu koristi kriolipoliza. Tokom tretmana se neželjeno masno tkivo izlaže niskim temperaturama. U masnim ćelijama se aktivira apoptoza (kontrolisana ćelijska smrt) a telo će u nedeljama nakon tretmana postepeno razgraditi uništene masne ćelije. Za rezultat ćemo imati ravnomerno smanjenje sloja masne naslage na tretiranom delu tela.

Cilj kriolipolize je izazivanje kontrolisane smrti određenog procenta neželjenih masnih ćelija na pojedinim delovima tela. Izlaganjem hladnoći izaziva se apoptoza (programirana ćelijska smrt) a ovo dovodi do oslobađanja cikotina i drugih inflamatornih medijatora. U nedeljama nakon tretmana se lipidi iz ćelija postepeno razgrađuju i transportuju od strane limfnog sistema za dalju obradu. Tokom ovog procesa, nisu utvrđene promene u nivou masnoće u krvi ili u funkciji jetre.

Ne. Ćelije kože, mišića i nerava ostaju netaknute tokom tretmana. Lipidi sadržani u masnim ćelijama su osetljiviji na hladnoću od ćelija okolnog tkiva. Poznato je da lipidi počinju da se kristalizuju već na temperaturama od 12 °C.

Tretman kriolipolize ima čudan osećaj ali nije neprijatan. Nakon tretmana se vraćate svim svojim uobičajenim aktivnostima. S obzirom da ne zahteva vreme oporavka, nakon tretmana kriolipolize možete da se bavite i sportom.

Kliničke studije pokazuju da tretman kriolipolize dovodi do značajnog smanjenja tretiranog masnog sloja u roku od dva do četiri meseca nakon tretmana. Samo nekoliko nedelja nakon prvog tretmana, masna naslaga može da se smanji od 25-40%. To znači smanjenje regije od 2-6cm nakon jednog tretmana. Rezultati su individualni i zavise od debljine masne naslage kao i od regije koja se tretira. Veliki uticaj na rezultate ima i ishrana nakon tretmana. U slučaju da se osoba hrani zdravo i dijetalno, može da očekuje duplo bolje rezultate. Ukoliko ipak praktikuje nezdrav režim ishrane, rezultati kriolipolize neće izostati ali će biti prikriveni zadebljanjem masnih ćelija koje nismo zahvatili prvim tretmanom.

Ne, kriolipoliza dovodi do postepene razgradnje masnih ćelija na tretiranoj regiji a koža ima dovoljno vremena da prati taj razvoj i da se zategne. Opuštenu kožu dobijamo nakon naglog i večeg gubitka težine.

Ne, tretman kriolipolize ne dovodi do redukcije težine. Kriolipoliza smanjuje masni sloj na tretiranoj regiji. Ovaj rezultat se ne ogleda u kilogramima već u centimetrima i u oblikovanju tela. Ukoliko imate problem sa prekomernom težinom, zdrava i dijetalna ishrana je pravo rešenje a kriolipoliza će da eliminiše masnu naslagu na delovima tela koje teško oblikujete dijetom i sportom.

Cryo-Center je specijalizovan centar za kriolipolizu sa skoro 4 godine iskustva u tretiranju klijenata. Opremljeni smo najnovijim aparatom za kriolipolizu – peta generacija aparata sa 4D freezing sistemom i najvećim aplikatorima (koji tretiraju najveću moguću površinu kože) sa različitim oblicima za individualan pristup svakom klijentu kao i regiji koja se tretira. Kao jedini u regionu posedujemo aplikator i možemo da tretiramo podbradak.

+38162785887