KRIOLIPOLIZA

Trajanje 35 minuta

Pristup internetu

Individualni termin

Plaćanje karticama

Kriolipoliza

Suočavanje sa težinom može biti pravi izazov, a sa njim se bore ljudi već decenijama. Ponekad, pogotovo u srednjim godinama, čak i najagresivniji programi dijeta i vežbi nisu dovoljni da bi konačno eliminisali onih par preostalih kilograma.

Ukoliko redovno vežbate, jedete pravilno, a još uvek ne vidite rezultate na stomaku, rukama ili nogama, kriolipoliza može da bude rešenje koje Vam je potrebno da izgledate i osećate se bolje. U cilju preoblikovanja tela, kriolipoliza ciljano eliminiše masti, direktno ispod kože. Sa milionima uspešnih tretmana širom sveta, kriolipoliza može biti savršen način da Vam oblikuje telo kao što ste to oduvek želeli.

Šta je kriolipoliza ?

Kriolipoliza, poznata po engleskom nazivu “CoolSculpting”, inovativna je procedura koja smanjuje masti na određenim delovima tela kroz jedinstven proces hlađenja.

Za razliku od tradicionalnih postupaka, kao što je npr. liposukcija, kriolipoliza je neinvazivna i ne zahteva operaciju ili oporavak. Mnoge mere mršavljenja zahtevaju vreme i posvećenost za vidljive rezultate, ali kriolipoliza daje rezultate na željenim delovima tela tako što ciljanjo uništava masne naslage neposredno ispod kože a to nam daje mogućnost da oblikujemo telo.

Kako funkcioniše kriolipoliza ?

Kriolipoliza je jedinstvena procedura koja dovodi do elimimacije masnih ćelija iz tela bez operacije i oporavka, tako što ciljano tretira problematične oblasti uz pomoć inovativnog postupka hlađenja.
 
Hladan proces kriolipolize kristališe, odnosno zamrzava masne ćelije ispod kože ostavljajući kožu nepovređenu a izazivajući smrt potkožnih masnih ćelija. Kada ove ćelije izumru, one se prirodno ispiraju iz tela, ostavljajući iza sebe samo glatku kožu. Podešavanje temperature se pažljivo prati da bi se sprečilo smrzavanje i oštećenje kože, stvarajući potpuno bezbedan proces koji može efikasno da eliminiše masti koje ishrana i vežbanje ne mogu. Dokazi ukazuju da su rezultati tretmana dugotrajni, pružajući brz i jednostavan način da izgledate mnogo bolje.
Metod koristi činjenicu da su masne ćelije po svojoj prirodi veoma osetljive na hladnoću i, za razliku od ostalih ćelija, mogu da budu uništene kada se dovedu sa njom u kontakt.
 
Kada se masne ćelije hlade, one se kristališu a potom postepeno oslobađaju lipide. Kristali leda uništavaju membranu masne ćelije, uzrokujući njihovo pucanje

Rezultati

Posle prirodne apoptoze, mrtve masne ćelije se eliminišu iz tela uz pomoć limfnog sistema i jetre. Izumrle masne ćelije će se apsorbovati prirodnim procesima tela u periodu od 1-3 meseca, odnosno 4-12 nedelja nakon tretmana.

Debljina masnog sloja se posle tretmana smanjuje za između 25 i 30% – u pojedinim slučajevima čak i do 50%. U zavisnosti od debljine masnog tkiva potrebno je od 1 do 4 tretmana. Između tretmana na jednoj regiji idealno bi trebalo da prođe od 4 do 6 nedelja. Prvi efekti tretmana se vide u proseku od 4. nedelje nakon tretmana.
Kako je broj masnih ćelija određen pri rođenju, nove masne ćelije se neće proizvoditi. Dakle, izumrle i izbačene masne ćelije ne mogu da se povrate. Povećani unos kalorija posle tretmana, međutim, može dovesti do rasta preostalih masnih ćelija i strukture sloja masti što će ujedno i umanjiti efekat tretmana. Razuman način života je stoga neophodan da bi se održao uspeh kriolipolize.

Da li je tretman bolan ?


U odnosu na pripreme i odlazak na operaciju pod anestezijom, kao što je to potrebno za liposukciju, ili zatezanje kože, ovaj proces je brz i bezbolan. Osobe tokom tretmana mogu čitati novine, pregledati e-poštu, ili čak malo odspavati dok mi brinemo o procesu eliminacije masnih naslaga.

Tretman kriolipolize ima čudan osećaj ali nije neprijatan. Nakon tretmana se vraćate svim svojim uobičajenim aktivnostima. S obzirom da ne zahteva vreme oporavka, nakon tretmana kriolipolize možete da se bavite i sportom.

Kome se preporučuje kriolipoliza ?

Za razliku od većine postupaka za gubitak težine koji su posebno krojeni za pojedince sa ozbiljnim viškom kilograma, kriolipoliza je savršena za osobe svih uzrasta, pola i veličine.

Kriolipoliza nije namenjena da bude kompletno rešenje za gubitak težine, međutim, umesto toga, tretiraju se regije sa masnim naslagama koje su posebno otporne na dijete i vežbanje. Iz tog razloga, tretman nije pogodan za elimiminaciju velikih količina masti kod gojaznih osoba, ili da posluži kao rešenje za mršavljenje za one koji nisu blizu zdrave težine.

Mnoge oblasti se mogu tretirati kriolipolizom, uključujući ruke, noge, stomak i leđa. U nekim slučajevima jedan tretman je dovoljan, dok drugi pojedinci mogu zahtevati više od jednog tretmana.

Najčešća pitanja i odgovori

Reč kriolipoliza potiče od starogrčkog nazva “κρύος, kryos” što znači “mraz, led” – “λίπα lipa” što znači “masnoća” a “λύσις lysis” označava “rastvor, rastvaranje”. Kriolipoliza je kozmetički tretman koji se koristi u cilju apsorpcije potkožnog masnog tkiva na željenim delovima tela. Kriolipoliza ili Coolsculpting je trenutno najefikasniji, neinvazivni tretman za trajnu redukciju masnih naslaga.

Studije dokazuju da masne ćelije ne trpe hladnoću i da u poređenju sa ostalim tkivom znatno brže reaguju na hlađenje. Ovu činjenicu koristi kriolipoliza. Tokom tretmana se neželjeno masno tkivo izlaže niskim temperaturama. U masnim ćelijama se aktivira apoptoza (kontrolisana ćelijska smrt) a telo će u nedeljama nakon tretmana postepeno razgraditi uništene masne ćelije. Za rezultat ćemo imati ravnomerno smanjenje sloja masne naslage na tretiranom delu tela.

Cilj kriolipolize je izazivanje kontrolisane smrti određenog procenta neželjenih masnih ćelija na pojedinim delovima tela. Izlaganjem hladnoći izaziva se apoptoza (programirana ćelijska smrt) a ovo dovodi do oslobađanja cikotina i drugih inflamatornih medijatora. U nedeljama nakon tretmana se lipidi iz ćelija postepeno razgrađuju i transportuju od strane limfnog sistema za dalju obradu. Tokom ovog procesa, nisu utvrđene promene u nivou masnoće u krvi ili u funkciji jetre.

Ne. Ćelije kože, mišića i nerava ostaju netaknute tokom tretmana. Lipidi sadržani u masnim ćelijama su osetljiviji na hladnoću od ćelija okolnog tkiva. Poznato je da lipidi počinju da se kristalizuju već na temperaturama od 12 °C.

Tretman kriolipolize ima čudan osećaj ali nije neprijatan. Nakon tretmana se vraćate svim svojim uobičajenim aktivnostima. S obzirom da ne zahteva vreme oporavka, nakon tretmana kriolipolize možete da se bavite i sportom.

Kliničke studije pokazuju da tretman kriolipolize dovodi do značajnog smanjenja tretiranog masnog sloja u roku od dva do četiri meseca nakon tretmana. Samo nekoliko nedelja nakon prvog tretmana, masna naslaga može da se smanji od 25-40%. To znači smanjenje regije od 2-6cm nakon jednog tretmana. Rezultati su individualni i zavise od debljine masne naslage kao i od regije koja se tretira. Veliki uticaj na rezultate ima i ishrana nakon tretmana. U slučaju da se osoba hrani zdravo i dijetalno, može da očekuje duplo bolje rezultate. Ukoliko ipak praktikuje nezdrav režim ishrane, rezultati kriolipolize neće izostati ali će biti prikriveni zadebljanjem masnih ćelija koje nismo zahvatili prvim tretmanom.

Ne, kriolipoliza dovodi do postepene razgradnje masnih ćelija na tretiranoj regiji a koža ima dovoljno vremena da prati taj razvoj i da se zategne. Opuštenu kožu dobijamo nakon naglog i večeg gubitka težine.

Ne, tretman kriolipolize ne dovodi do redukcije težine. Kriolipoliza smanjuje masni sloj na tretiranoj regiji. Ovaj rezultat se ne ogleda u kilogramima već u centimetrima i u oblikovanju tela. Ukoliko imate problem sa prekomernom težinom, zdrava i dijetalna ishrana je pravo rešenje a kriolipoliza će da eliminiše masnu naslagu na delovima tela koje teško oblikujete dijetom i sportom.

Cryo-Center je specijalizovan centar za kriolipolizu sa skoro 4 godine iskustva u tretiranju klijenata. Opremljeni smo najnovijim aparatom za kriolipolizu – peta generacija aparata sa 4D freezing sistemom i najvećim aplikatorima (koji tretiraju najveću moguću površinu kože) sa različitim oblicima za individualan pristup svakom klijentu kao i regiji koja se tretira. Kao jedini u regionu posedujemo aplikator i možemo da tretiramo podbradak.

+38162785887