Kriolipoliza je procedura za redukciju lokalizovanih masnih naslaga. Ovaj metod koristi klinički dokazanu činjenicu da su masne ćelije osetljivije na hladnoću u odnosu na druge ćelije ili tkivo. Tretman je nastao istraživanjem pojave rupica u obrazima kod dece. Jedan od razloga za stvaranje rupica je to što su deca u prekomernoj količini lizala ledene sladolede. Istraživanje je pokazalo da hladnoća negativno utiče na masne ćelije, te da ih zamrzava i podstiče njihovu apoptozu (smrt masne ćelije). Telo potom, kao i svaku nepotrebnu materiju, apsorbuje uništene masne ćelije prirodnim procesima tela. Ova činjenica je dovela do preokreta u estetskoj medicini. Stvoren je neinvazivan tretman koji koristi najjednostavnija sredstva u borbi protiv neželjenih masnih naslaga a pri tome nije potrebna operacija, oporavak, koža se ne bode, ne ubrizgavaju se strane materije i nema bolova ili drugih negativnih posledica.

Šta su masne ćelije?

Svaka osoba ima masne ćelije. Broj masnih ćelija je genetski definisan a razmnožavanju tokom perioda rasta doprinosi način ishrane. Nakon 20te godine, broj masnih ćelija ostaje manje više isti. One ispunjavaju svoj zadatak skladištenja masti u toj meri u kojoj unosimo prekomerni broj kalorija i energiju, koju na dnevnom nivou ne možemo potrošiti.  U slučaju prekomerne težine, osoba ima isti broj masnih ćelija ali te masne ćelije su uvećane i do 4x od svoje normalne veličine.  Često se dešava da je osoba blizu svoje željene težine a i dalje ima višak masnih naslaga na nekom delu tela, najčešće na stomaku. Naime, genetski svako od nas na nekom delu tela ima povećan broj masnih ćelija te se na tom mestu ogleda pa čak i najmanji višak kilograma. Naravno, dijete i vežbe su veliki saveznik u porbi protiv redukcije masnih naslaga s tim što ovde moramo napomenuti da dijetom i vežbom samo smanjujemo masne ćelije, ali one i dalje ostaju na istom mestu i imaju potencijal rasta (JOJO efekat npr.).

Na ovom mestu nastavlja kriolipoliza. Specijalnim aplikatorima aparata uvlači kožu, zajedno sa potkožnom masnom naslagom i izlaže je hladjenju od -2 do -10°C u zavisnosti od regije i debljine masne naslage. Tretman kod nas traje 40min po zoni a praktično 4 zone možemo da tretiramo istovremeno. Ciljanim hladjenjem izolovane masne naslage na ca. -8°C 40min izazivamo upalu u potkožnom masnom tkivu a samim time apoptozu (smrt masnih ćelija). Nakon tretmana osoba se vraća svojim uobičajenim aktivnostima a mi prepuštamo Vašem telu da apsorbuje uništene masne ćelije. Preporučuje se da osoba nakon tretmana, podrži svoje telo u apsorpciji masnih ćelija te da povede računa o ishrani i ubrza metabolizam dodatnim kretanjem i unosom vode. Ovo znatno utiče na brzinu dobijanja rezultata a i na broj centimetara koje će izgubiti na tretiranoj regiji. Što su masne ćelije manje, hladnoća lakše prodire kroz tkivo i daje bolje rezultate.

Zašto da radite tretman kriolipolize u Cryo-Centru?ž

Cryo-Center je specijalizovan za tretmane kriolipolize i posluje već  5 godina. Pored toga što smo uvek opremljeni najnovijim aparatom za kriolipolizu, koji pruža najbezbedniji tretman i daje najbolje rezultate, naše iskustvo na ovom polju je nemerljivo sa ostalim ponudjačima. Naš aparat je jedinstven na tržištu i poseduje specijalne aplikatore koji su prilagodjeni svakom obliku i obimu tela. Najvažnija činjenica je da radimo sa 360° surround freeze sistemom i da jedan naš aplikator tretira površinu 4 uobičajena aplikatora koji se nalaze na našem tržištu. Ne moramo da napomenemo da veličina i zapremina aplikatora igra najznačajniju ulogu za rezultat tretmana.

Kriolipoliza je medju retkim tretmanima iza kojeg stoje kliničke studije o efikasnosti.

Kliničke studije o efikasnosti
Pročitajte celu studiju na linku:

Оставите коментар

+38162785887